Month: May 2018

4 rregullat e tryezës së iftarit

4 rregullat e tryezës së iftarit

May 18, 2018 By admina admina

-1 Te ftohen ne keto tryeza njerez te ditur (per fene) dhe te lihet nje kend i posatcem per shperndarjen e librave dhe fletushkave te dobishme. 2- Te mos shperdorohet ushqimi dhe ai ushqim qe tepron, tu shperndahet shtepive ne nevoje. 3- Mire-organizimi dhe servirja e atyre ushqimeve qe nuk jane te demshme. 4- Te

Read More

A e prish agjërimin larja e dhëmbëve?

May 18, 2018 By admina admina

Pyetje: Cili është gjykimi që të lahen dhëmbët me pastë dhëmbësh dhe përdorimi i pikave për vesh, hundë dhe sy? Çfarë duhet të bëjë agjëruesi në qoftë se ai ndien shijen e tyre në fyt? Përgjigje: Përdorimi i pastës së dhëmbëve nuk e prish agjërimin. Kjo është e njëjta gjë sikurse larja e dhëmbëve me

Read More
A e prish agjërimin larja e dhëmbëve?
Takimi i Profetit alejhi selam me Xhibrili në Ramazan

Takimi i Profetit alejhi selam me Xhibrili në R...

May 18, 2018 By admina admina

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një bujari që nuk e kishte në muajt e tjerë. Ai, Xhibrili e takonte atë për çdo natë të Ramazanit dhe e përsërisnin së bashku Kur’anin. Kështu, Pejgamberi salallahu alejhi ue selem këtë muaj ka qenë për

Read More

Cili është kryeqyteti i vetëm në Evropë pa xhami?

May 18, 2018 By admina admina

Duke ngritur zërin për muslimanët në Athinë të cilët nuk kanë një zgjidhje tjetër përveçse të kryejnë namazin dhe lutjet në kushte joadekuate nëpër bodrume, një klerik i lartë musliman nga Greqia ka shprehur nevojën e madhe për një xhami në kryeqytetin grek, Athinë.“Greqia është i vetmi vend në BE pa një xhami në kryeqytetin

Read More
Cili është kryeqyteti i vetëm në Evropë pa xhami?
Teknologjia e prodhimit të parfumit te muslimanët

Teknologjia e prodhimit të parfumit te muslimanët

May 18, 2018 By admina admina

Teknologjia e prodhimit të parufmit është ndryshuar dhe zhvilluar me kohë, për të cilën gjë muslimanët kanë dhënë një kontribut të vlefshëm. Në shekullin e 8-të, kimisti musliman, Xhabir Ibn Hajan, ka zhvilluar një teknik të prodhimit të parfumeve duke përdoru, kështu, procesin e destilimit. Zierja dhe avullimi i bimëve me aromë i ka mundësuar

Read More

Zbulimi befasues, në trupin e njeriut ekziston ...

May 18, 2018 By admina admina

Një organ i ri është zbuluar i cili gjendej aspak i fshehur por lehtësisht i kapshëm nga syri I njohur si mesenteri, më parë mendohej të ishin vetëm disa struktura të fragmentuara në sistemin e tretjes. Por shkencëtarët e kanë kuptuar se në fakt është një organ konsistent. Edhe pse funksioni i tij është ende

Read More
Zbulimi befasues, në trupin e njeriut ekziston një organ për të cilin nuk e dinim deri më sot
Hadithi madhështor që duhet ta dijë çdo musliman

Hadithi madhështor që duhet ta dijë çdo musliman

May 18, 2018 By admina admina

Profeti alejhi selam nje here iu drejtua Ibn Abasit me keto fjale te arta: ” O djalosh, ruaje Allahun dhe Allahu do te ruaje ty! Ruaje Allahun dhe do ta gjesh Ate perpara teje! Kur te kerkosh, kerko vetem nga Allahu dhe kur te lypesh ndihme lype vetem nga Allahu! Dije, se nese tere njerezimi

Read More

Viktor Orban: Krishterimi është shpresa e fundi...

May 18, 2018 By admina admina

Kryeministri hungarez Viktor Orban tha të dielën se “Krishtërimi është shpresa e fundit e Evropës” dhe se politikanët në Bruksel, Berlin dhe Paris, të cilët mbështesin migracionin, “kanë hapur rrugën për rënien e kulturës së krishterë dhe përparimin e Islamit”. Në një fjalim vjetor mbi gjendjen e kombit, Orban deklaroi se qeveria e tij do

Read More
Viktor Orban: Krishterimi është shpresa e fundit e Evropës, Islami së shpejti do të trokasë në derë
Pesë thëniet e famshme të Malcolm X

Pesë thëniet e famshme të Malcolm X

May 18, 2018 By admina admina

Pesë thënie nga Malcolm X 1. Jam për të vërtetën, pavarësisht kush e thotë atë. Jam për drejtësi, pavarësisht kush është për ose kundër. 2. Besoj në njerëzit dhe se të gjithë njerëzit duhet të respektohen si të tillë, pavarësisht ngjyrës. 3. E ardhmja u takon atyre që përgatiten për të sot. 4. Jam i

Read More

Si u montuan akuzat e rreme ndaj hoxhë Shefqet ...

May 18, 2018 By admina admina

Hoxhollarët, Islami, Drita e Allahut, po luftohen! Shiko videon, me cdo kusht, me gënjeshtra të akuzohen hoxhollarët. Polici hetues i Policisë së Kosovës, Florim Shatrolli ka shtyer dhe shtrënguar të akuzuarin për gjoja terrorizëm Musa Ademin, që të dëshmojë (rrejshëm) kundër Dr. Shefqet Krasniqit në mënyrë që hoxha me çdo kusht të akuzohet për terrorizëm,

Read More
Si u montuan akuzat e rreme ndaj hoxhë Shefqet Krasniqit? (Video)